Pitch ERP Consulting is 1 maart 2008 opgericht door een 2-tal partners met focus op kwaliteit en professionaliteit. Beiden SAP consultants en gewerkt bij 1 van de “big 5” toentertijd. Het is een heel geregel met KvK, notaris, een boekhouder zoeken, je bankzaken regelen en dan kun je eindelijk beginnen. Of moet er nog meer geregeld worden?

Visitekaartjes, logo, factuurtemplates, etc. Maar ontzettend leuk om te doen. Oh ja, nog belangrijker, hoe gaan we heten….het moet “lekker bekken”, dus makkelijk uit te spreken zowel nationaal als internationaal. 1 van de partners had al iets met Pitch. Pitch wordt gebruikt in de golf wereld, maar ook een “Pitch” van 2 minuten om je bedrijf te promoten. Het klonk goed. Kort en krachtig. Nu nog aangeven in welke tak we opereren, ERP. Dat moest er dus nog even bijkomen. Zo is de volledige naam “Pitch ERP Consulting” ontstaan.

Dan het ontwerpen van een logo. Eerst zelf aan de gang met powerpoint en paint voor een ruwe schets. Dat resulteerde in onderstaande 4 schetsen van het logo:

Waarom geel/blauw? Dat zijn de kleuren van Veenendaal, de vestigingsplaats. Maar kleuren en vooral kleurcombinaties hebben voor sommige andere betekenissen. Dus ook met onze mediapartner om de tafel gaan zitten. De volgende ontwerpen kwamen naar voren:

Oranje met zwart is het dus geworden.

Dan plannen maken voor de korte- en lange termijn. Groeien door middel van personeel, klanten, opdrachten, maar dat viel nog niet mee. 2008 was het jaar dat de economische crisis Nederland had bereikt. Het werd dus zaak om het hoofd boven water te houden. Dat is gelukt door vooral hard te blijven werken en de juiste beslissingen te nemen op het gebied van personeel, type opdrachten en door je te blijven onderscheiden.

Wij bestaan ook 10 jaar mede door de kwaliteit welke geleverd wordt, lees ook onze klant cases bij toonaangevende nationale en internationale bedrijven En we gaan door! Op naar het volgende decennium waarin we dezelfde kwaliteit blijven leveren en nog meer…

This post is also available in: Engels