NedTrain: Maximo-SAP implementatie met Agile/SCRUM

Realisatie van de interfaces tussen SAP en Maximo ondersteund door Agile en SCRUM bij NedTrain.
De doelstelling van het Maximo-SAP project is de implementatie van Maximo voor de onderhoud- en service processen en SAP voor de inkoop, logistieke en financiële processen. Daarmee worden de bestaande en tevens verouderde systemen vervangen.

Architectuur

We hebben tijdens de start van het project de integratie architectuur vastgesteld en vastgelegd in de Project Start Architectuur. Daarin is gesteld dat alle interfaces worden opgezet via de Service Oriented Architecture (SOA) en gebruik gemaakt wordt van een Common Data Model (CDM). Daarnaast wordt een Enterprise Service Bus (ESB) als centrale integratie hub gebruikt voor de communicatie tussen de verschillende systemen.

Interfaces

Voorafgaand aan de realisatiefase hebben we samen met de proceseigenaren de integratie behoefte bepaald. Het werk aan de trein wordt in Maximo gepland en naar SAP geïnterfaced, zodat de benodigde onderdelen voor het onderhoud tijdig bij de monteur aanwezig zijn. Na het onderhoud worden de verbruiken in Maximo geregistreerd en via een interface in SAP vastgelegd in de financiële administratie.

Agile en SCRUM

Een team van functionele en technische experts was verantwoordelijk voor de realisatie van de interfaces tussen Maximo en SAP. Dominique heeft in de rol van SCRUM master dit team begeleidt en nam de realisatie van de interfaces in SAP ECC en SAP PI voor zijn rekening.

Resultaten

De nieuwe interfaces tussen Maximo en SAP maken het voor NedTrain mogelijk het primaire proces van onderhoud en service aan treinen en de ondersteunende processen volledig geautomatiseerd te doorlopen.

Over NedTrain

Binnen NS zijn de afdelingen Service, Onderhoud en Modernisering (voorheen NedTrain) verantwoordelijk voor het onderhoud van de treinen. Van technisch onderhoud tot snelle servicebeurten en van reiniging tot korte en lange termijn revisie: deze afdelingen zorgen ervoor dat de 1,2 miljoen treinreizigers van NS dagelijks op tijd, veilig en in een schone trein op hun bestemming komen.

This post is also available in: Engels

« Terug