NedTrain: Centralisering configuratie informatie


De doelstelling van het IN2CM project is het tijdig, juist, compleet en vindbaar aanbieden van configuratie informatie van de treinen voor alle processen binnen NedTrain gedurende de gehele levensduur van het materieel.

Aanleiding

Configuratie management is op verschillende manieren ingericht bij NedTrain locaties. De overdracht van configuratie informatie tussen de verschillende locaties brengen lange doorlooptijden en hoge kosten met zich mee. Het IN2CM project wil dit verbeteren en daarbij verschuift de configuratie informatie bron van SAP PLM naar Infor PDM.

Configuratie informatie

We hebben eerst een informatiemodel opgezet dat de functionele en technische verhouding tussen Infor en SAP beschrijft. Op basis van dit model hebben we impactanalyses uitgevoerd. De impactanalyses beschrijven wat de voorgenomen veranderingen gaan betekenen voor de NedTrain organisatie, processen, informatie en IT.

Integratie

Infor wordt de bron van alle configuratie informatie. SAP heeft deze informatie nodig voor de ondersteuning van de onderhoud- en service processen en dat betekent dat er interfaces moeten worden gerealiseerd tussen Infor en SAP. We hebben hiervoor de integratie architectuur bepaald voor de nieuwe interfaces en deze gerealiseerd in SAP ECC en SAP PI.

Resultaten

Geoptimaliseerd centraal configuratiemanagement ingericht binnen NedTrain met interfaces tussen Infor en SAP. Hiermee kan NedTrain op alle locaties over de meest actuele configuratie informatie beschikken.

Over NedTrain

Binnen NS zijn de afdelingen Service, Onderhoud en Modernisering (voorheen NedTrain) verantwoordelijk voor het onderhoud van de treinen. Van technisch onderhoud tot snelle servicebeurten en van reiniging tot korte en lange termijn revisie: deze afdelingen zorgen ervoor dat de 1,2 miljoen treinreizigers van NS dagelijks op tijd, veilig en in een schone trein op hun bestemming komen.

This post is also available in: Engels

« Terug